PONOVNO ZAČENJAMO S TRŽENJEM STANOVANJSKIH NEPREMIČNIN

Petek, 12. februar 2021

PONOVNO ZAČENJAMO S TRŽENJEM STANOVANJSKIH NEPREMIČNIN

Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) po odpravljenem ukrepu o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom na območju Republike Slovenije s 15. februarjem nadaljuje s postopki prodaje stanovanjskih nepremičnin v večstanovanjskih objektih. Skupno je na voljo 27 stanovanjskih enot.

V stanovanjskem naselju Nokturno Markovec je na voljo še zadnje prosto stanovanje. V večstanovanjskem objektu Park pod Javorniki v Postojni je na voljo še 10 stanovanj, 8 stanovanj čaka na nove lastnike v naselju Škrjančevo v Radomljah. V Ljubljani, v Tacenskih brzicah, je na voljo še zadnjih 8 stanovanj ter 11 dodatnih parkirnih mest.

Vsi prodajni postopki so se začeli že lani, a so se zaradi ukrepov o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga ter storitev pa tudi zaradi omejitev gibanja med občinami začasno ustavili. Ker se epidemiološka slika v Sloveniji v zadnjem obdobju izboljšuje, bo DUTB zainteresiranim kupcem spet  lahko omogočila oglede posameznih stanovanjskih enot. Nepremičninske agencije, ki z DUTB sodelujejo pri prodaji navedenih stanovanjskih projektov, bodo oglede izvajale skladno z veljavnimi odloki in upoštevaje vsa priporočila o izvajanju dejavnosti NIJZ. Izbor prodajnega postopka bo prilagojen značilnostim in prodajnim fazam posameznega projekta. Tako se bodo stanovanjske enote v Parku pod Javorniki in v Nokturnu prodajale preko e–dražbe, stanovanja v Škrjančevem z zbiranjem zavezujočih ponudb po sistemu »kdor prvi ponudi prvi kupi«, Tacenske brzice pa s klasičnim zbiranjem zavezujočih ponudb.

 

VEČ INFORMACIJ O OMENJENIH STANOVANJSKIH NEPREMIČNINAH:

 

Nokturno

Stanovanjsko naselje Nokturno se nahaja na brežini Markovca v Kopru ter nudi razgled na Koprski in Tržaški zaliv. V objektih, zgrajenih leta 2010 in osveženih v 2016, je na voljo še zadnje prosto stanovanje, ki je primerno tako za kupce, ki si želijo nov dom, kot investitorje.

Park pod Javorniki

V Parku pod Javorniki, v neposredni bližini središča Postojne, je v večstanovanjskem objektu na voljo 10 stanovanj – 8 novih in 2 že rabljeni. Vsa stanovanja so bila v celoti prenovljena. Eno stanovanje z atrijem se nahaja v pritličju, 2 v 1. nadstropju in 7 v mansardi.

Škrjančevo

V večstanovanjskem objektu v Radomljah, ki je bil prenovljen leta 2019, je na voljo še 8 novih stanovanj. Stanovanjska soseska Škrjančevo je primerna tako za družine kot posameznike.

Tacenske brzice

Naselje Tacenske brzice se nahaja neposredno ob južnem delu Marinovševe ulice tik ob naselju Tacenska Trojka v Ljubljani. Kupcem je na voljo 8 stanovanj (od eno do petsobnih stanovanj), ki jih je DUTB prenovila v lanskem letu, ter 11 dodatnih parkirnih mest.

Podjetje