Iskalnik nepremičnin v lasti DUTB

Zazidljivo zemljišče Ihan, Domžale

Osnovni podatki

RE ID 1525
Posredovanje: prodaja
Izklicna cena: 6.555.555,00 € + pripadajoči davek
namembnost: Zazidljivo zemljišče Ihan, Domžale
Skupna površina zemljišč: 133.387,00 m²
ostalo: k.o. 1758--

*Davek se obračuna v skladu z vsakokrat veljavno zakonodajo.

Zemljevid lokacije

Prijava na E-dražbo do 15.12.2021 do 23:59:59 ure, E-dražba 17.12.2021 ob 13.00 uri.

Največje zazidljivo zemljišče z izjemno strateško lego v bližini Ljubljane

 • Zemljišča se nahajajo med Ljubljano in Domžalami, oddaljeno od Ljubljane cca 10 km.
 • Leži v neposredni bližini AC - A1 Ljubljana – Maribor.
 • Na zemljiščih predvideva OPN Občine Domžale novo poslovno cono PC IHAN.
 • V pripravi DPN za AC priključek Domžale – Študa s katerim, bo načrtovana poslovna cona imela neposreden izvoz in uvoz na AC A1.
 • Zemljišča se nahajajo v bodoči poslovni coni PC IHAN v bližini Domžal, ki bo obsegala cca 180.000 m2 poslovnih površin. Nepremičnino odlikuje izjemno dobra prometna povezanost: leži neposredno ob načrtovanem bodočem avtocestnem izvozu Domžale – Študa na AC – A1.
 • Industrijska železnica je v bližnjih Domžalah, prav tako ima dobro povezavo z letališčem Brnik preko Domžal in Mengša.

E-dražba

Prodaja navedene nepremičnine bo potekala na način E-dražbe z zviševanjem izklicne cene.

Razpisni elementi:

 • datum dražbe: 17.12.2021 ob 13:00 uri,
 • rok za prijavo: do 15.12.2021 do 23:59:59 ure,
 • varščina: 330.000 EUR,
 • rok za plačilo varščine: do 15.12.2021,
 • vidnost varščine na TRR DUTB: do 16.12.2021
 • izklicna cena: 6.555.555 EUR + 22% DDV
 • korak draženja: 140.000 eur
 • https://dutb.eu/javni-razpisi/

Več informacij o e-dražbi v Vabilu v prilogi.

Idealno za večji logistični center ali lažjo industrijo

Zemljišče je zaradi dobre strateške lege in vpetosti tega območja v mednarodne gospodarske strukture primerno za večja logistična podjetja ali lažjo industrijo. Obenem je to največje zazidljivo zemljišče za poslovno rabo v bližini Ljubljane, ki predstavlja izjemen razvojni potencial. Vsi komunalni priključki so na oziroma v neposredni bližini zemljišč. Trenuten dostop je možen neposredno z lokalne ceste Domžale – Ihan – DOL pri Ljubljani.

 

Spodbudno makro okolje

Slovenija ima izjemno geo-strateško lego v mednarodnem okolju: povezuje severo-zahodno Evropo z Adria regijo, Balkanom ter vzhodno Evropo. Odlične prometne povezave, ki jih ustvarjajo slovenske avtoceste, letališča, železnica in pristanišča omogočajo živahen pretok med zelo raznolikimi regijami. Razvijajoče se gospodarstvo, stabilna politična situacija demokratične države in članstvo v Evropski uniji so dobra spodbuda za številne domače in tuje investitorje.

V kolikor se zanimate za nakup vas pozivamo, da nam na priloženem obrazcu pošljete vašo nezavezujočo ponudbo ali pa se obrnete na kontaktno osebo. Vsako ponudbo bomo obravnavali posebej in vas bomo o naši odločitvi obvestili v najkrajšem možnem času. 

Stranke obveščamo, da si DUTB pridržuje pravico, da v postopku prodaje ne izbere nobenega ponudnika oz. z nobenim ponudnikom ni dolžna skleniti prodajne pogodbe za pogodbeni predmet ali stopiti v kakršnokoli drugo pravno razmerje, četudi je ponudba enaka višini informativne (prodajne) cene ali višja. Prav tako pa ima DUTB možnost za prodajo pogodbenega predmeta razpisati javno dražbo, e-dražbo, objaviti razpis za zbiranje zavezujočih ponudb, ali s ponudniki, ki oddajo enako ponudbo, izvesti dodatna pogajanja. Več informacij je na voljo na spodnji povezavi:https://nepremicnine.dutb.eu/Navodila/Kako_kupiti_nepremicnino_od_DUTB/

Mišo Josip Ivanec

DUTB, d.d.

Kontaktirajte nas


S klikom na gumb »Pošlji« soglašam, da DUTB d.d. hrani, obdeluje in uporablja vse posredovane osebne podatke iz izpolnjenega obrazca do preklica, za namene tržnega komuniciranja. Vse podrobnosti se nahajajo v Izjavi o varstvu osebnih podatkov.

Podjetje