Iskalnik nepremičnin v lasti DUTB

Investicijsko zemljišče Argolina

Dantejeva ulica 16, Izola

Osnovni podatki

RE ID 1637
Posredovanje: prodaja
Prodajna cena: 8.860.000,00 € + pripadajoči davek
namembnost: Investicijsko zemljišče Argolina
Naslov: Dantejeva ulica 16, Izola
Skupna površina zemljišč: 20.106,00 m²
ostalo: 2626 Izola--
Parcelna številka: 1335/17, 1335/2, 1335/3, 1335/7, 1335/8, 1335/11, 1335/12, 1335/13, 1335/14, 1335/15, 1335/16, 1336/0, 1342/0, 1344/0, 1345/1

*Davek se obračuna v skladu z vsakokrat veljavno zakonodajo.

Zemljevid lokacije

Stavbno zemljišče na elitni lokaciji neposredno ob marini v centru Izole s čudovitim pogledom na Dolomite

IZJEMNA LOKACIJA Z VISOKIM RAZVOJNIM POTENCIALOM PRI MARINI IZOLA

Sredi prijetnega utripa primorskega mesteca
Zemljišče se nahaja med stanovanjskim delom mesta Izola, bližnjimi zelenimi površinami in morsko obalo z marino. S centrom mesta Izola ga poleg ceste povezuje tudi obalna sprehajalna in kolesarska pot. Zemljišče ponuja čudovite razglede na staro mestno jedro ter italijanske Dolomite. V neposredni bližini so poslovne, stanovanjske in turistične stavbe, ki zagotavljajo živahen utrip področja.

Odlično zemljišče za turistične in stanovanjske objekte

Za omenjeno območje je Občinski svet sprejel nov OPN, ki pa je bil na naknadnem referendumu razveljavljen in se bo sprejemal ponovno. Omenjeni sklop zemljišč se nahaja na območju EUP IZ-01/10, kjer je predvidena revitalizacija degradiranih industrijskih območij.
Skladno s predlogom novega občinskega prostorskega načrta je bilo zemljišče namenjeno centralnim dejavnostim, dovoljene so bile površine stanovanjskega programa, ki ne smejo doseči 50% BTP stavbe.

Merila in pogoji glede velikosti objektov so:

  • FZP (faktor zelenih površin): 0,30
  • FZ (faktor zazidanosti): 0,6
  • FI (faktor izrabe gradbene parcele): 1,2

Etažnost znaša P+1 do P+3, pri čemer se pozidava stopničasto niža proti robu območja.

V ceno ni vključen pripadajoči davek.

Priljubljena in hitro razvijajoča se turistična destinacija
Sredozemsko mestece Izola je staro ribiško mesto in slovenska občina ob jadranski obali na vrhu istrskega polotoka. S 15.900 prebivalci je Izola drugo največje turistično središče na Slovenski obali. Izola je zaradi svojega zgodovinskega karakterja, odlične kulinarike in okoliških naravnih lepot zelo priljubljena destinacija med domačimi in tujimi turisti. V bližini so Sečoveljske soline, ki po vsem svetu slovijo po tradicionalnem načinu pridelave soli. Svoje pridoda še bližina Krasa, ki je dom Lipice in lipicancev in ki privablja s čudovitim podzemnim svetom Postojnske jame, Škocjanskih jam in Vilenice. Južno Primoska regija slovi tudi po odličnih vinih in gurmanskih dobrotah. Mesto je s cestami odlično povezano z ostalo Slovenijo, Italijo in Hrvaško. Od mednarodnega letališča Trst je oddaljeno 70 km, potniško pristanišče v Kopru je oddaljeno 8,5 km.

Južna Primorska – najbolj turistična slovenska regija
V obalno-kraški regiji je leta 2015 živelo 5% slovenskega prebivalstva. V regiji je največji delež tujih državljanov v Slovenji (9,2%). BDP na prebivalca je drugi najvišji v državi. Obalno-kraška regija je turistično izredno dobro razvita regija in vsako leto pridobiva na svojem pomenu in priljubljenosti. V 2016 so tam našteli skoraj 2,4 milijona turističnih prenočitev (41 % domačih, 59 % tujih), kar je največ med vsemi statističnimi regijami. Med prenočitvami tujih turistov je bilo med vsemi prenočitvami največ prenočitev italijanskih turistov (21 %).

Vas zanima nakup nepremičnine?
V kolikor se zanimate za nakup vas pozivamo, da nam na priloženem obrazcu pošljete vašo nezavezujočo ponudbo ali pa se obrnete na kontaktno osebo. Vsako ponudbo bomo obravnavali posebej in vas bomo o naši odločitvi obvestili v najkrajšem možnem času. 

Stranke obveščamo, da si DUTB pridržuje pravico, da v postopku prodaje ne izbere nobenega ponudnika oz. z nobenim ponudnikom ni dolžna skleniti prodajne pogodbe za pogodbeni predmet ali stopiti v kakršnokoli drugo pravno razmerje, četudi je ponudba enaka višini informativne (prodajne) cene ali višja. Prav tako pa ima DUTB možnost za prodajo pogodbenega predmeta razpisati javno dražbo, e-dražbo, objaviti razpis za zbiranje zavezujočih ponudb, ali s ponudniki, ki oddajo enako ponudbo, izvesti dodatna pogajanja. Več informacij je na voljo na spodnji povezavi:https://nepremicnine.dutb.eu/Navodila/Kako_kupiti_nepremicnino_od_DUTB/

Možnost tudi prodaje projektnega podjetja Argolina, d.o.o.

 

Andrej Filipič

DUTB, d.d.

Kontaktirajte nas


S klikom na gumb »Pošlji« soglašam, da DUTB d.d. hrani, obdeluje in uporablja vse posredovane osebne podatke iz izpolnjenega obrazca do preklica, za namene tržnega komuniciranja. Vse podrobnosti se nahajajo v Izjavi o varstvu osebnih podatkov.

Podjetje
SHIFT + A